Școala de vară „Balet București” Ediția 2017

IScop 

Prin “Şcoala de vară Balet Bucureşti” ne propunem excelenţa dar şi oferirea unei şanse în plus, într-o perioadă în care copiii noştri sunt nevoiţi să aleagă şcoli cu costuri mari din străinătate.

II. Locaţie, perioadă desfăşurare, program:

În perioada 10 – 21 iulie 2017 are loc Şcoala de vară “Balet Bucureşti”, Ediția 2017, un curs intensiv pentru elevi cu vârste de la 12 ani.

Cursurile Şcolii de Vară Balet Bucureşti, se vor desfăşura, la sediul “Sena Studio Balet”, situat în Str. Logofăt Tăutu, nr. 68 A, sector 3 Bucureşti (zona “Timpuri Noi”).

Cursul se va axa pe tehnica de balet clasic: studii pentru fete şi băieţi,  va include de asemenea un modul de pregătire fizică, floor-barre şi pilates, cât și studii în poante și repertoriu. Şcoala de vară, include un orar de minim 3 ore zilnic de luni până vineri, plus o oră și jumătate de studiu poante și o oră și jumătate de repertoriu, în majoritatea zilelor, astfel încât programul zilnic să nu depăşească 4,5 ore (patru ore şi jumătate). Programul va fi comunicat elevilor înscrişi, înainte de începerea şcolii de vară.

III. Profesorii 

1.Iancu Ovidiu Matei

Iancu Ovidiu Matei

Prim solist al Operei Naţionale București

Iancu Ovidiu Matei s-a născut la Bucuresti şi la varsta de 10 ani, intră prin examen la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”, pe care il absolvă in anul 2002. A câștigat o bursă la English National Ballet School, Londra în 2001 și a efectuat un stagiu de perfecționare la Opera din Paris, între 2004-2005. Încă din timpul liceului a fost solist al Operei Naţionale din Bucureşti, companie in care dansează mai bine de 16 ani. In anul 2012-2013 pleacă in America, ca senior soloist in cadrul companiei Tulsa Ballet, revenind apoi la Opera Naţională Bucureşti. Din anul 2015 este prim solist al Teatrului de Balet din Sibiu şi al Operei Naţionale IaşiÎn stagiunea 2016-2017, revine la Opera Națională București.

Repertoriul lui cuprinde roluri principale in cele mai importante creaţii ale baletului clasic şi nu numai, alături de coregrafi celebri: Palladio (Mihai Babuska),  Francesca da Rimini (Olivie Patey), Lacul Lebedelor (Oleg Danovsky, Gheorghe Iancu, Mihai Babuska),  Subway project (jazz) (Rossa Estrela) -Transhumanta (Mihai Babuska) -Giselle (Mihai Babuska), Frumoasa din Pădurea Adormită (Alexa Mezincescu), La Bayadere (Mihai Babuska) – Midsummer Night’s Dream (Mark Bogart), Don Quixote (Mihai Babuska),  Tango.Radio&Juliet (Eduard Klug),  Femei(Gheorghe Iancu),  Romeo si Julieta (Pavel Rotaru, Poclitaru), Waltz Fantasy (Balanchine), Fuga (Ion Tugearu), Serenade (Balanchine), Le Corsaire(Vasili Medvedev), Notre Dame de Paris (Ion Tugearu), Cassanova (Monica Fotescu Uta),  Imagine all the people (Gigi Caciuleanu), Age of Inncocence (second adagio,Eduard Liang), Slice to Sharp, One and One ( Jorma Elo); Pre Sentient (Wayne Mcgregor), Dracula (Ben Stevenson), Nutcracker ( Marcelo Angelini), Lady of the Camelias ( Val Caniparoli), Company B ( Paul Taylor), Midsummer Night Dream, Christopher Weldon (Oberon and Demetrius), Amorul Vrăjitor (Carlos Vilán), Romeo si Julieta (Renato Zanella).

A câștigat numeroase premii naționale și internaționale de-a lungul carierei fiind invitat la Galele Stelele secolului XXI, 2005 Paris, si participant la Competiţia internaţională de balet si dans contemporan Sibiu, 2009, unde a obţinut locul I. Dansează ca invitat de onoare in numeroase Gale si Spectacole din Europa de Est si Occidentala dar şi din Asia şi Statele Unite ale Americii.

In ultimii  ani se remarca in proiecte şi gale de excelenţă precum “Alina Cojocaru Dream Project ” – Japonia, Gala Oleg Danovsky, Gala WBC Sibiu România şi Gala Operei din Timişoara, International Ballet Competition Gala, Botoșani România, Sofia City Ballet at Brancaccio Theater, Roma, Italia, Plovdiv National Opera,Bulgaria, LinearCiak Theater Milan,Italia, Oleg Danovsky Gala, Constanța Romînia, Carusel Gala, Mamaia România,  United Dance Company tour Germania, Gala in Paola și Ancona, Italia, Gala în Brașov, România.

Este invitat de asemenea ca maestru de Balet  în cadrul unor workshop-uri de balet în România  (Bucureşti si Sibiu) şi Italia (Legnano) alături de Gheorghe Iancu şi Rafaello Paganini.

2. Laura Blică Toader

Prim solistă a Operei Naţionale București  

laura-blica-toaderA absolvit Liceul de Coregrafie din Bucureşti în 1992, iar  în 2004 a primit licenţa Facultăţii de Drept din cadrul „Universităţii Dimitrie Cantemir”, un an mai târziu  a devenit şi masterandă în Drept Internaţional şi Comunitar. A devenit membră a colectivului de balet al ONB din 1992, iar din 1998 solistă a aceleiaşi instituţii. In 2012, a absolvit cursurile     Facultatii de coregrafie “Gheorghe Cristea”.

Repertoriul ei cuprinde cele mai frumoase și importante roluri ale baletului clasic și nu numai: Mercedes și Zâna Pădurii-Don Quijote (Mihai Babuska, Vasile Marcu, Jaroslav Slavický), Regina – Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici ( Francisc Valkay),  Pas de trois / Lebede mari/solo dans Spaniol – Lacul lebedelorChopiniana (Oleg Danovski),   Regina – Lacul lebedelor și Sofia – Femei  (Gheorghe Iancu), Prietene / Fata cu ofrande Coppélia ( Anton Romanovski, Oleg Danovski), Zâna Liliac / Carabosse –Frumoasa din pădurea adormită, Zâna fondantelor – Spărgătorul de nuci , Ea – Carmina burana, Anotimpurile (Alexa Mezincescu) , Helena Visul unei nopţi de vară  (Marc Bogaerts) Prietene –Anna Karenina, Prietene – Romeo şi Julieta, Duhul focului – Manfred, Fuga. Marea fugă (Ioan Tugearu),  Myrtha – Giselle (Vasile Marcu, Mihai Babuska), Gamzatti – Baiadera, Zâna – Cenuşăreasa (Mihai Babuska), Gulnara – Corsarul (Vasili Medvedev),Tango Fatal –Tango (Edward Clug), Syrinx / Licanya –Daphnis şi Chloé (Gelu Barbu), Pas de quatre de Cesare Pugni, Paquita (Ileana Iliescu), Falling Angels, (Jiri Kylian), Lady Capulet – Romeo și Julieta ( Renato Zanella).

3. Bianca Fota – Profesor invitat

Banca Fota

Bianca Fota

Prim solistă a Operei Naționale București
Bianca Fota s-a născut la Râmnicu Vâlcea și este absolventă a Colegiului Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara.Își completează studiile la Universitatea de Arte „Gheorghe Cris­tea” secția coregrafie.Dansează la Opera Națională București din anul 2003, iar patru ani mai târziu, devine solistă. Palmaresul ei este impresionant și cuprinde cele mai importante roluri ale baletului clasic și neoclasic. Printre acestea amintim: Clara – Spărgătorul de nuci(Sabine Wake, Kitri–Don Quijote(Francisc Valkay/ Jaroslav Slavick), Odette/Odile/Pas de trois/Lebedele mari – Lacul Lebedelor(Oleg Danovski, Odette/Odile/Regina Mamă – Lacul Lebedelor(Gheorghe Iancu), Giselle/ Myrtha – Giselle(Mihai Babușka), Nikia/Gamzatti – Baiadera(Mihai Babușka), Cenușăreasa/Vara – Cenușăreasa (Mihai Babușka), Aurora/Zâna Vigorii/Pietrele prețioase – Frumoasa din pădurea adormită(Alexa Mezincescu), Vals Fantezie/Serenada (Gerorge Balanchine), Juliet – Radio and Juliet (Edward Clug), Classical symphony (Yuri Possokhov), Petite Mort (Jiří Kylián,Marguerite – Marguerite and Armand,(Sir Frederick Ashton).
In 2015 primește pre­miul pentru „Artele spectacolului şi per­­for­manţă sce­ni­că” din partea revistei „Ac­tua­litatea Mu­­zicală” a Uni­unii Compo­zi­to­rilor şi Mu­zi­co­logilor din România,iar în 2016, în cadrul Galei Premiilor Operelor Naționale, editia a IV a, primește premiul pentru cea mai bună solistă de balet,pentru stagiunea 2015-2016.

4. Vlădoiu Sena Georgiana Profesor de balet

vladoiu-sena

Vlădoiu Sena Georgiana

 

A urmat Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din Bucureşti (1993-2002) şi cursuri de facultate în limba engleză-japoneză. Deţine, totodată, atestare profesională pentru cursuri de limbă japoneză acreditate de Ambasada Japoniei în România.

Începând cu anul 1999, ca elevă a Liceului de Coregrafie “Floria Capsali”, a avut colaborări cu Opera Naţională din Bucureşti în spectacolele “Don Quijote”, „Hansel şi Gretel” şi “Albă ca Zăpada şi cei 7 pitici”. A dansat în trupe de dans şi balet în cadrul emisiunilor TV, apoi în Japonia (2001 -2006), iar între anii 2006 – 2011 a făcut parte din trupa de balet a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, alături de care a realizat nenumărate spectacole precum şi turnee în ţară sau străinătate. În 2011, timp de un an, alături de Tristage Production, balerini ai Operei din Cluj și Iași, dansează în parcul tematic Tera Mitica, Benidorm, Spania.

Din 2009, este profesor de balet în grădinite, școli şi centre de dezvoltare a personalității pentru copii, iar in 2012 renunță la cariera de scenă şi înființează propriul studio de balet unde îndrumă şi pregăteşte copii, cu pasiune şi atenţie, pentru a urma o carieră în coregrafie. Este unul dintre cei 4 fondatori ai Asociației Mișcarea pentru Balet și Artele Spectacolului.

 IV. Înscrieri şi contribuții  

Calendar înscrieri, procedură aplicare şi contribuţii: CALENDAR INSCRIERI ŞCOALA DE VARĂ Ediția 2017

formular-de-inscriere-Balet Bucuresti 2017

Pentru plata contribuţiei de cursant al şcolii de vară:
Asociaţia Mişcarea pentru Balet şi Artele Spectacolului
Banca Transilvania
IBAN: RO17BTRLRONCRT0247393001(lei)
Cod SWIFT:  BTRLRO22
Menţiune pentru ordinul de plată: „contribuţie şcoala de vară 2017”

V. Informaţii de contact 

●Email : infoambas@gmail.com

●Web: asociatiambas.worpress.com

Reclame