Evenimente şi Proiecte

Ingrid Lupescu: Ballet Workout & Class 

Perioada de desfășurare : 21-22 Iulie  2018 , orele 11.00  -12.45

Organizator : Asociația Mișcarea pentru Balet si Artele Spectacolului

Locație : Sena Studio Balet, Str. Logofăt Tăutu, nr. 68A, zona Timpuri Noi

Taxă de participare: 180 ron

Formularul de Inscriere trebuie transmis până la data de 19 iulie 2018, completat şi semnat (scanat), spre validare, la adresa: infoambas@gmail.com.

*Atelierul este deschis elevilor care studiază baletul de performanţă, cu vârsta de minim 12 ani. 

Ingrid.jpg

Ingrid Lupescu  este stabilită în Germania de 30 de ani. S-a născut în Bucureşti şi a terminat Liceul de Coregrafie „George Enescu”în 1985, la clasa dnei Alexa Mezincescu.În perioada şcolii a participat la concursuri de elită în Varna, Moscova şi Helsinki. Imediat după liceu devine prim balerină a Teatrului „Oleg Danovski” din Constanţa, unde lucrează cu maeştri Oleg Danovski şi Marilis Karda.Pe scena teatrului, timp de un an,  debutează în rolurile principale din repertoriul clasic „Lacul Lebedelor” (Odette,Odile ),”Frumoasa din Pădurea Adormită” (Zâna Bună ), „Cinderella” (Zâna Bună , Carabosse), „Giselle” (Myrtha).In următorul an, pleacă în numeroase turnee cu diferite spectacole de Musical.

Între anii 1988 – 2004, dansează tot repertoriul clasic (Coppelia, Cinderella, Frumoasa din Pădurea Adormită, Don Quijote, Romeo şi Julieta, Spărgătorul de Nuci) şi neoclasic (Le Sacre de Printemps, Pasarea de Foc, Peleas şi Melisande) în cadrul Teatrului Naţional din Mainz, RFG. Lucrează cu renumiţi  coregrafi printre care: Martin Schläpfer, Hans van Mannen, Nils Cristi, Stijn Celis , Nanette Clochat(repertoriu Balanchine).

In anul 1999, inspirată de colegi, de tehnica şi forţa corpului în mişcare, creează coregrafia unui moment de dans contemporan „Rythm Hunter”, pe muzica lui Brent Lewis, moment ce este prezentat în cadrul Evenimentului „Întâlniri extraordinare cu dansul” la Teatrul Odeon în 2002, iar în 2010, în cadrul Galei de Balet a Teatrului „Oleg Danovski”, Constanţa.

În ultimii  12 ani predă studii clasice, organizează workshopuri şi pregateşte elevi pentru marile Concursuri Internaţionale de repertoriu clasic.

Vă aşteptăm cu drag!

Echipa MBAS 

 

 

Afis Soimita

Perioada de desfășurare : 5 – 7 Septembrie, 2017

Organizator : Asociația Mișcarea pentru Balet și Artele Spectacolului

Locație : Sena Studio Balet, Str. Logofăt Tăutu, nr. 68A, zona Timpuri Noi

Formularul-de-inscriere-Stagiu dans clasic, trebuie transmis până la data de 4 septembrie 2017, completat şi semnat (scanat), spre validare, la adresa: infoambas@gmail.com.

Șoimiţa Lupu Profesor dans clasic Scuola di Ballo Teatro di San Carlo
soimita_lupu_home_05
Fostă prim-balerină a Teatrului Masimo din Palermo, Soimiţa Lupu s-a nãscut la Timişoara si a pãşit cu graţie si vocaţie pe urmele tatãlui ei, unul dintre cei mai venerabili profesori de balet ai şcolii timişorene şi fost prim-balerin al Operei. La 9 ani, intră prin examen la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” Bucureşti si este absolventă a acestui renumit liceu.

Intre anii 1986 si 1992 este solistă a Operei Naţionale din Bucureşti, unde interpretează rolurile principale din repertoriul clasic : „Giselle”, „Lacul Lebedelor”, „Spargatorul de Nuci”, „Femeia indaratnica”, „Tristan si Isolda”, „Simfonia Fantastica”, debutul său fiind insă cu spectacolul ”Giselle”. In anul 1989, este protagonistă in filmul „Noiembrie Ultimul Bal”, in regia lui Dan Piţa. Intre anii 1992-1995 este guest-artist in diverse turnee internaţionale din Europa şi Canada, iar din 1995, devine prim-balerină a Teatrului din Palermo, oraş italian care o distinge, în 2008, cu Diploma de Excelenţă pentru întreaga sa carieră internaţională. Repertoriul ei cuprinde roluri principale in creaţiile coregrafilor: Roland Petit, Agnes de Mille, Derek Dean, Lorca Massine, Christof Pastor, Amedeo Amodio, Mauro Bigonzetti, Luciano Cannito, Riccardo Nunez, Gerlinde Dill, de-a lungul timpului, i-a avut ca parteneri de scenă pe Roberto Bolle, Cyrill Pierre, Amilcar Moret, Giuseppe Picone, Mick Zeni.

Dansează, ca guest-artist, la Arena din Verona, la Opera din Roma, la Teatrul Fenice din Veneţia, Teatro Bellini di Catania, Teatro Sferisterio Macerata, având în repertoriu marile roluri ale baletului clasic şi neoclasic.

 

 

 

Atelier de Balet şi Jazz Dance, dedicat elevilor care studiază baletul de performanţă.

In perioada 14 – 15 mai 2016, vă invităm să participaţi la Atelierul de Balet şi Jazz Dance, susţinut de Ovidiu Matei Iancu (CV Ovidiu ) şi Alexandra Gavrilescu ( CV Alexandra). Atelierul este deschis elevilor care studiază baletul de performanţă, cu vârsta de minim 12 ani. Contribuţia de participare pentru acest atelier, este de 200 lei.

Atelier de balet si jazz dance

Formularul  de inscriere poate fi descărcat de AICI şi transmis completat şi semnat (scanat), spre validare, la adresa de email; infoambas@gmail.com

In termen de maxim 48 de ore de la expediţia mesajului dvs. veţi fi contactat pentru confirmarea participării.

Locaţie atelier: Sena Studio Balet, Str. Logofăt Tăutu, nr. 68 A, sector 3, Bucureşti 

Vă aşteptăm cu drag!

Echipa MBAS 

” OPEN CLASS CU ALEX FOTESCU ”

Perioada de desfășurare : 8 -13 Septembrie 2014

Organizator : Asociația Mișcarea pentru Balet si Artele Spectacolului

Locație : Sena Studio Balet, Str. Logofăt Tăutu, nr. 68A, zona Timpuri Noi

Taxă de participare: 290 ron

Stagiul este gândit pentru elevii Liceelor de Coregrafie din țara, cu vârste intre 11 si 18 ani , pentru elevii școlilor care au in program minim 6 ore de balet pe saptămâna dar și pentru balerinii profesioniști , care danseaza in instituții cum ar fi  Opera / Teatre . Stagiul se desfașoara zilnic , timp de o săptămâna , ședința de 90 de minute ,pe grupe de maxim 10 participanți , grupe de nivel si vârstă  și este conceput  ca o pregătire inainte de a incepe noul an școlar / noua stagiune , unde atât elevii cât si balerinii profesioniști vor merge bine antrenați , după perioada de vacanță.

Formularul de înscriere il puteți descărca din link-ul de mai jos . Formularul trebuie completat , scanat si trimis la adresa infoambas@gmail.com pana pe data de 29 August 2014 . Taxa se va achita in prima zi a stagiului, pe 8 Septembrie.

Formular de inscriere

ALEX FOTESCU

Director artistic al companiei de balet “ Illo Tempore “ din GermaniaAlex Fotescu

Alex Fotescu s-a nascut în Bucuresti si a studiat baletul, în perioada 1987 – 1996, la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din Bucureşti. Este unul din membrii fondatori ai Uniunii Dansatorilor din Romania.

Inca din timpul Liceului castiga numeroase premii si titluri: 1993 – 1996 Premiul I la Olimpiada Nationala de Balet, 1994-1996 Premiul I Concursul International “Oleg Danovski”, in 1996 Grand Prix-ul “Festivalului Primaverii si al Prieteniei” si tot in 1996 Diploma de Merit a “Fundatiei Coregrafice Romanesti”.

Intre anii 1996 si 2000 face parte din ansamblul de balet al Operei Nationale Romane din Bucureşti iar între 1997 şi 1998, pentru o scurtă perioadă, din Teatrul de Balet “Oleg Danovski“ din Constanţa.

Este invitat sa danseze in Gale si Spectacole de Balet in Germania, Austria, Elvetia, Tara Galilor si Italia dupa care se stabileste in Germania si danseaza in Teatrul Meiningen 2000-2003 si in Teatrul Dortmund 2004-2006.

Experienta pedagogica:

Începând cu anul 2003 sustine, în calitate de profesor studii, stagii sau workshop-uri in Australia, Germania, Austria, Italia şi România, printre care: 2003-2005 Ballettschule Fotescu in Meiningen- Germania; 2005-2008 Ballet Company & Academy Salzburg, Austria şi 2006 – SIBA Salzburg-International Ballet Workshop- Austria; 2008-2009 profesor în cadrul workshop-urilor internaţionale de balet organizate în România şi în cadrul competiţiei internaţionale de balet din Sibiu, România; în 2009 susţine cursuri în cadrul Colegiului Universitar de Dans şi Academiei Artelor Spectacolului din Perth, Australia iar din 2010 susţine open class în Dortmund, Gemania.

2013 si 2014 stagii de vara in Ancona, Italia.

In 2013 este invitat în calitate de maestru de balet în cadrul Companiei de Balet a Teatrului din Sibiu.

Experienţa coregrafică:

Începând cu 2004 este director de turnee al companiei “Schlote Production GmbH” iar din 2006 asistent coregrafie pentru producţii de balet, operetă si musical al aceleaşi companii.

Reclame

Un gând despre „Evenimente şi Proiecte

  1. Buna ziua, as fi interesată de Atelierul de balet si Jazz, pentru fetița mea eleva a Liceului de Coregrafie Floria Capsali in cl V . Întrebarea mea este ; daca nu a împlinit 12 ani , având in prezent 11 ani si 8 luni, poate participa la Atelierul de Balet si Jazz , organizat de d-vs ? Va multumesc anticipat! Valentina Rosu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s