Despre Noi

         Misiunea Asociatiei Miscarea pentru Balet si Artele Spectacolului  este organizarea de activitati si realizarea de proiecte dedicate dezvoltarii si promovarii artei baletului clasic şi culturii coregrafice contemporane in România. Dorim sa contribuim la imbunatatirea atitudinii fata de arta, cultura si la educarea copiilor si tinerilor in aceasta directie.                                                                                                                                                                                                                                  

Obiective educationale si culturale:

  • Dezvoltarea artei şi culturii coregrafice in România şi promovarea valorilor la nivel internaţional ;
  • Realizarea de evenimente si proiecte culturale in cadrul carora participantii vor avea ocazia sa isi valorifice cunostintele dobandite,    sa invete si sa experimenteze noi forme de exprimare artistica;
  • Dezvoltarea si derularea unor  programe proprii , colaborari si parteneriate intre scoli si lumea artistica si culturala ;
  • Elaborarea şi implementarea unui program naţional de burse sau alte facilităţi şi promovarea iniţiativelor de acest gen pentru elevii din şcolile publice şi private de artă, de coregrafie şi de dans din România

Membrii fondatori 

E C H I P A  M.B.A.S.

Mirela Olărescu este absolventă a Academiei de Studii Economice Bucureşti, specializarea “Marketing”, anul 1992

Mirela OlarescuLucrează de 25 de ani în vânzări, marketing şi comunicare şi a dobândit în activitatea sa experienţă internaţională combinată cu o bună înţelegere a comportamentelor economice specifice pieţei româneşti. Team leader cu rezultate peste nivelul obiectivelor, cu excelente abilităţi de comunicare, prezentare şi negociere combinate cu abilităţi interpersonale şi analitice. Are totodată experienţă în construirea brandurilor, dezvoltarea şi implementarea de campanii integrate eficiente.

Întrucât are o fiică ce urmează studii de balet şi cunoaşte bine atât aspectele pozitive dar şi cele negative din sistemul educaţional coregrafic din  România cât şi lipsa informaţiilor şi a suportului de specialitate pentru copiii ce urmează şcoli vocaţionale, şi-a propus să împărtăşească cu persoanele interesate, copii ce studiază baletul şi părinţii acestora, informațiile utile din lumea baletului pe care le-a strâns cu meticulozitate şi răbdare de-a lungul timpului. Toate acestea s-au concretizat într-un proiect personal (situl despre balet nouasijumatate.wordpress.com) care a fost lansat la începutul primăverii anului 2013.

Tot pentru a veni în sprijinul viitorilor balerini din România, doreşte să-şi manifeste, într-un cadru organizat, experienţa sa ca organizator de evenimente şi proiecte dar şi informațiile specifice pe care le-a dobândit de-a lungul timpului. Vrea ca împreună cu noii săi parteneri să creeze şi în România un spaţiu propice dezvoltării tinerelor talente din balet, aşa cum se întâmplă deja în toate tările civilizate.

Bogdan George Nicula este absolvent al Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucureşti, anul 1998 şi a urmat cursuri ale Universităţii Naţionale de Teatru şi Film – secţia coregrafie 

Bogdan NiculaImediat după terminarea liceului este angajat la Teatrul de Balet “Oleg Danovski” din Constanţa unde are roluri solistice în baletele Lacul Lebedelor sau Spărgătorul de Nuci dar şi în producţiile contemporane “Metropolis” – Sergiu Anghel şi “Requiem” – Gigi Căciuleanu.

În 2001 pleacă din România şi, până în prezent, parcurge rapid drumul spre succes devenind solist principal în balletmainz apoi în Ballet am Rhein din Düsseldorf, Germania (director artistic Martin Schläpfer). Dansează în producţii coregrafice contemporane celebre create pentru companie sau din repertoriul internaţional contemporan, respectiv George Balanchine, Merce Cunningham, Twyla Tharp, Jiri Kilyan, Hans van Manen, Regina van Berkel, Teresa Rotemberg sau Hans van Manen, Nils Christe, Paul Lightfoot & Sol Leon, Christopher Bruce, Nicolo Fonte, Gisela Rocha.

Între 2004 – 2012 participă la nenumărate producţii pentru televiziune ale companiei din Mainz, apariţiile la Arte, ZDF, 3sat ale „Partita”, “Frogs and Crows”, „Marsch, Walzer Polka”, „Kleines Requiem”, „Gota de Luz” devenind o obişnuinţă. În 2009 dansează în cadrul evenimentului „1000 Years Dome Mainz”, în domul din Mainz, spectacolul fiind transmis de televiziunea germană naţională ZDF.

În 2008 are ocazia extraordinară de a dansa pe celebra scena a Teatrului Balshoi din Moscova în cadrul Galei Premiilor „Prix de Benois”. A prezentat un solo din baletul „Streichquartett” coregrafiat de  Martin Schläpfer care a reuşit performanţa de a obţine premiul pentru cea mai bună coregrafie a anului.

În timpul celor doi ani petrecuţi la Universitatea Naţionala de Teatru şi Film îşi imaginează nenumărate producţii coregrafice, preocuparea sa pentru creaţie prinde însă contur prima dată în anul 2011 când coregrafiază „Lupin Tango, un pas de deux din „Finnischer Tango Abend“ pentru Deutsche Oper am Rhein din Düsseldorf.

Poate cea mai apropiată de sufletul său este însă coregrafia imaginată pentru elevii Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucureşti care, în 30 mai 2013, au dansat la Opera Naţională din Bucureşti sub “bagheta” lui Bogdan Nicula, în „Flash.STOP”.

Cu această ocazie, Bogdan a reuşit să exprime excelenta abilitate de a exprima idei şi concepte într-un cadru motivaţional şi de echipă, relevând latura sa artistică şi publicului din România.

Marinescu Alexandru este absolvent al Academiei de Studii Economice – Facultatea de Management Bucureşti, specializarea Administraţie Publică, anul 2000 şi are studii postuniversitare în Drept Public şi Ştiinţe Administrative, absolvite în 2004 la Universitatea Bucureşti – Facultatea de Drept. 

Alexandru MarinescuLucrează de 18 ani în administraţia de stat şi, de-a lungul educaţiei şcolare şi carierei profesionale a dobândit abilităţi formale în ştiinţe administrative şi management general şi public, drept public, managementul resurselor umane, consiliere şi orientare în carieră, relaţii publice dar şi de control intern managerial. Apreciat în primii 15 ani de activitate numai cu calificative maxime a fost decorat în anii 2009/2014 de şeful statului cu Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Cavaler/Ofiţer.

Iubeşte baletul clasic şi a lansat la începutul anului 2012 siteul baletromania.ro reuşind în numai doi ani să dea o nouă şi dinamică conotaţie conceptului de balet în România dar şi o vizibilitate foarte bună lumii baletului, siteul său împreună cu reţelele sociale asociate având zilnic sute de accesări. A pornit de la ideea că cei muncitori şi talentaţi pot fi cunoscuţi şi apreciaţi în România dar pentru asta trebuie să existe oameni care cred cu tărie în această idee şi care îi promovează fără a aştepta nimic în schimb.

Crede cu putere că educaţia şi cultura reprezintă şansa României de mâine şi cea mai bună investiţie.

Sena-Georgiana Vlădoiu a urmat Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” (1993 -2001) din Bucureşti şi cursuri de facultate în  limba engleză-japoneză. Deţine, totodată, atestare profesională pentru cursuri de limbă  japoneză acreditate de Ambasada Japoniei în România.  

Vladoiu SenaÎncepând cu anul 1999, ca elevă a  Liceului de Coregrafie “Floria Capsali”, a avut colaborări cu Opera Naţională din Bucureşti în spectacolul “Don Quijote” si “Alba ca Zapada si cei 7 pitici”. A dansat în trupe de dans si balet in cadrul emisiunilor TV, apoi  în Japonia  (2001 -2006) si Spania (2011-2012)  iar între anii 2006 – 2011 a făcut parte din trupa de balet a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” alaturi de care a colaborat  pentru realizarea a nenumărate spectacole de divertisment pentru televiziune precum şi în turnee în ţară sau străinătate. Din 2009 este profesor de balet in gradinite, cluburi si centre de dezvoltare a personalitatii pentru copii iar in 2012 renunta la cariera de balerina si infiinteaza propria şcoală de dans unde îndrumă şi pregăteşte copii, cu pasiune şi atenţie, pentru a urma  o carieră în coregrafie.

Are excelente abilităţi de comunicare, este întreprinzătoare, are un optimism debordant, ştie să lucreze cu copiii şi doreşte mult ca aceştia să aibă o şansă şi în România. Are de asemenea o pasiune deosebită pentru baletul clasic şi consideră că baletul este în mod fundamental o artă iar cei care încearcă să-i “acorde” conotaţii sportive sau competiţionale nu fac decât să nege spiritul originar de poveste al baletelor clasice.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s